Nyt fra Beder i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Beder er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 13.00 i Retten i Randers tre rumænske mænd på 21, 30 og 30 år, der sigtes for flere forhold af tyveri fra biler i Østjylland.

Politikredsen har den seneste uges tid været hårdt ramt af indbrud i biler, hvilket har betydet, at Østjyllands Politi har haft øget fokus på området – og det gav pote natten til mandag. Her spottede en hundepatrulje kl. 03.45 en mistænkelig bil, der holdt parkeret på Cirkle K-tanken på Grenaavej i Aarhus. Betjentene kunne se én person stå ved bilen, mens to andre gik ind i butikken.

Da betjentene kiggede nærmere på bilen, kunne de se, at der lå koster i form af blandt andet en computer, tankkort og noget værktøj, der viste sig at være stjålet fra biler i blandt andet Rønde og Hornslet. De tre mænd blev anholdt, og den videre efterforskning skal nu afdække, hvor mange indbrud i biler de formodes at stå bag.

**

 

Færdselsindsats i det vestlige Aarhus

Lørdag eftermiddag og aften var Østjyllands Politis færdselsafdeling atter en tur i det vestlige Aarhus. Det kom der 24 sigtelser ud af – fordelt på 17 sigtede.

En 35-årig mand fik beslaglagt sin bil, da han for tredje gang kørte bil på trods af, at han ikke har noget kørekort. Bedre var det ikke, at han medbragte et barn i bilen, der ikke var fastspændt.

Sigtelserne fordelte sig på:

 • 4 x hastighedssager – heraf én med klip
 • 1 x kørsel uden førerret
 • 1 x rødt lys
 • 1 x ulovlig overhaling
 • 3 x brug af håndholdt mobiltelefon
 • 3 x manøvreforseelser
 • 2 x manglende brug af sikkerhedssele – heraf 1 barn under 15 år
 • 9 x øvrige forseelser

**

Brand i bil

Søndag kl. 20.18 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en bil, der holdt parkeret på Louisevej i Brabrand. En borger ringede til politiet, da han hørte et højt brag og herefter så to personer løbe fra stedet.

Da patruljen ankom til stedet, kunne betjentene se, at der var tydelig røgudvikling i en bil på parkeringspladsen, og at ilden hurtigt spredte sig til hele bilens kabine. På hver side af den brændende bil holdt der to andre biler, der også fik varmeskader som følge af branden. Kort efter ankom brandvæsnet og fik slukket branden, der ikke nåede at sprede sig yderligere.

De to personer, der blev set løbe fra stedet, beskrives som:

 • 16-25 år
 • 175-180 cm høje
 • Almindelig kropsbygning
 • Iført mørkt tøj

Østjyllands Politi formoder, at branden var påsat og vil derfor gerne høre fra eventuelle vidner, der kan have set nogle mistænkelige personer i området umiddelbart før kl. 20.18. Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.

**

Fandt narko i jakkelomme og i bil

Tidligt søndag morgen kl. 05.53 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en borger, der havde mistanke om, at nogen var i færd med at sælge narko fra en bil ved Brammersgade i Aarhus C. Da patruljen ankom til stedet, så betjentene det pågældende køretøj holde parkeret på stedet, og de kunne se en person sidde på bagsædet.

Betjentene tog kontakt til den 18-årige mand, der sad i bilen, som i øvrigt lugtede kraftigt af hash. Han blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, hvorefter han blev visiteret, og bilen blev ransaget.

I den 18-åriges jakke fandt betjentene lidt hash og ved ransagningen af bilen fandt de endnu en pose med hash i og et par poser med hvad der formodedes at være kokain. Han blev derfor sigtet for besiddelse af narkotika, men da stofferne blev vurderet til at være til eget brug, blev han ikke sigtet for salg.

I bilen fandt betjentene desuden en saks, der lå frit tilgængeligt, og den 18-årige blev derfor også sigtet for overtrædelse af knivloven.

**

Færdsel

Søndag kl. 10.48 blev en 63-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Randersvej i Langå.

Søndag kl. 18.05 skete der et færdselsuheld i krydset Rydevænget/Paludan Müllers Vej i Aarhus V, da en 25-årig mandlig bilist mistede herredømmet over sin bil, da han ville svinge til venstre ad Rydevænget. Han kørte herefter i grøften og væltede to vejskilte. Uheldet medførte umiddelbart kun materiel skade.

Søndag kl. 18.25 skete der et færdselsuheld på Århusvej i Randers SV i forbindelse med en sammenfletning, hvor to biler, ført af en henholdsvis en 69-årig mand og en 45-årig mand, kørte sammen. Der var lidt uenighed om, hvem der var skyld i sammenstødet, og inden det var blevet afklaret, var den 69-årige mand kørt fra stedet. En patrulje kørte hjem til den 69-årige mand, der blev sigtet for at køre fra stedet uden at have udvekslet oplysninger med modparten. Der skete ingen personskade ved uheldet.

Søndag kl. 19.37 blev en 26-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og narkobesiddelse, da han blev standset af en patrulje på Nordjyske Motorvej ved Randers SV.

Søndag kl. 20.00 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for kørsel uden førerret, for narkobesiddelse og for overtrædelse af våbenloven ved at have været i besiddelse af en peberspray, da han blev standset af en patrulje på Pihlkjærsvej i Højbjerg.

Natten til mandag kl. 00.38 skete der et færdselsuheld på Århusvej i Ebeltoft. En 30-årig mandlig bilist kom kørende ad Århusvej i Ebeltoft, da han mistede kontrollen over sin bil og påkørte en lystmast, et elskab og nogle skilte. Der skete betydelig materiel skade på bilen, men den 30-årige mand var umiddelbart ikke kommet noget til.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt 12 indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • I Skoleparken i Beder begået søndag den 23/1 kl. 03.00
 • På Hvedemarken i Lystrup begået mellem lørdag den 22/1 kl. 07.00 og søndag den 23/1 kl. 08.50
 • På Strand Bygade i Knebel begået mellem fredag den 21/1 kl. 09.00 og søndag den 23/1 kl. 09.30
 • På Asmusgårdsvej i Lystrup begået mellem fredag den 21/1 kl. 14.00 og søndag den 23/1 kl. 10.20
 • På Ankersgade i Aarhus C begået mellem lørdag den 22/1 kl. 11.00 og søndag den 23/1 kl. 11.30
 • På Emiliedalsvej i Højbjerg begået søndag den 23/1 mellem kl. 00.00 og kl. 11.45
 • På Hjulmagervej i Randers NV begået mellem lørdag den 22/1 kl. 12.00 og søndag den 23/1 kl. 14.30
 • På Thetisvej i Randers SØ begået søndag den 23/1 kl. 01.37
 • På Sallvej i Sall, Hammel begået søndag den 23/1 mellem kl. 14.00 og kl. 15.30
 • På Schleppegrellsgade i Aarhus C begået søndag den 23/1 mellem kl. 19.00 og kl. 20.50
 • På Jægergårdsgade i Aarhus C begået mellem lørdag den 22/1 kl. 15.00 og søndag den 23/1 kl. 21.15
 • På Herningvej i Aarhus C begået mellem fredag den 21/1 kl. 11.00 og søndag den 23/1 kl. 22.00
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi