Oplev videnskaben bag ølbrygning med Carlsberg

dato

Kom til et spændende foredrag på Fulden Mølle i Beder, hvor Carlsberg Laboratoriums eksperter vil dykke ned i forskningen bag ølbrygning. Oplev en aften fyldt med videnskabelige opdagelser, smagsprøver og indsigt i bæredygtig produktion af øl og klimatolerante fødevarer.

Carlsberg er kendt for mere end blot brygning af øl. Deres forskningslaboratorium har gennem årene udviklet banebrydende teknikker og viden, der ikke kun har forbedret ølproduktionen, men også bidraget til grundlæggende naturvidenskab. Foredraget vil blive holdt af Birgitte Skadhauge, lederen af Carlsberg Laboratorium, og brygmester Erik Lund.

Videnskabelige opdagelser og bæredygtig dyrkning

Gennem foredraget vil deltagerne få indsigt i historiske videnskabelige opdagelser som rendyrkning af gær og udviklingen af pH-skalaen. Der vil også blive diskuteret, hvordan Carlsberg arbejder med bæredygtig forædling af byg og humle.

Innovative gærtyper og klimatolerante fødevarer

En af de spændende emner vil være udviklingen af nye gærtyper, der kan bruges til alkoholfrit øl uden at påvirke smagen. Derudover vil foredraget give indblik i ny teknologi til klimatolerante fødevarer, samt forskning i fortidens planter via 2 millioner år gammelt DNA fundet i Nordgrønland.

Smagsprøver og streaming fra Aarhus Universitet

Som en del af foredraget vil deltagerne blive præsenteret for fem udvalgte øltyper, som de får mulighed for at smage. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".

Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Fulden Mølle, Fuldenvej 40, 8330 Beder
Entré: 30 kr
Læs mere om foredraget her
Foredraget er arrangeret i samarbejde med Aarhus Universitet og Carlsbergfondet.



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut