Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Beder - onsdag den 17. februar

Profilbillede
dato

Beder er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 13.00 i Retten i Aarhus en 61-årig mand fra Harlev J, der sigtes for to tilfælde af grov vold mod tjenestemand, for at have lagt hindringer i vejen for politiets arbejde og for at have kørt bil på trods af, at han er frakendt førerretten.

Den 61-årige mand blev anholdt tirsdag aften, hvor han ved 18-tiden blev spottet af en patrulje, da han langsomt kom kørende ud fra en sidevej til Skibbyvej i Harlev. Patruljen kørte efter ham, da betjentene havde mistanke om, at han kunne være påvirket af spiritus.

Betjentene aktiverede patruljebilens horn og lygter for at tilkendegive over for føreren af bilen, at han skulle køre ind til siden. Bilen kørte ind til en gårdsplads, patruljen kørte efter, og den ene betjent steg ud og løb hen til bilens førerside for at tage kontakt til føreren, der dog blot fortsatte med at køre fremad med lav hastighed.

Betjenten løb ved siden af bilen, mens han bankede på ruden og råbte til føreren, at han skulle standse. Betjenten fik slået ruden i stykker, men den 61-årige mand fortsatte blot sin kørsel og drejede pludseligt hårdt til venstre, så betjenten slog sin finger og blev væltet omkuld. Betjenten, der sad i patruljebilen, kørte herefter selv efter bilen med horn og lygter tændt.

Den 61-årige mand kørte retur mod den vej, han var kommet fra, men kørte midt på kørebanen, så det ikke var muligt for betjenten i patruljebilen at komme op på siden af ham. Først efter noget tid kørte han over til siden, så betjenten kunne komme op på siden af ham, hvor hun med tegn og armbevægelser forsøgte at få ham til at standse bilen.

Føreren ignorerede betjenten og styrede i stedet sin bil mod patruljebilen, som han flere gange kørte ind i. Først da han var nået ind på en gårdsplads standsede han, og betjenten løb hen til førersiden, hvor den 61-årige mand steg ud og blev anholdt på stedet.

 

Den 61-årige mand blev også sigtet for spirituskørsel og for dokumentfalsk ved at have indregistreret bilen, han kørte i, i en andens navn. Bilen blev desuden beslaglagt med henblik på konfiskation.

**

 

Påvirket bilist endte i have

Tirsdag kl. 23.15 blev Østjyllands Politi kaldt ud til et færdselsuheld på Ydesmindevej i Kolind, hvor nogle borgere tilbageholdt den mandlige fører, der lugtede af alkohol og havde forsøgt at køre fra stedet. Da patruljen ankom, kunne betjentene se en bil holde inde i en have. Bilen havde flere skader på fronten, som følge af at føreren havde påkørt flere vejskilte og en hæk.

Bilens fører, en 27-årig mand, blev tilbageholdt af to andre bilister, der var kørt forbi og havde set den forulykkede bil. Den 27-årige mand havde to gange forsøgt at køre fra stedet, hvilket ikke var lykkedes, idet bilen havde sat sig fast. Den 27-årige mand blev anholdt og sigtet for spiritus- og narkokørsel.


**

 

Havde ”lånt” mors bil

Tirsdag kort før midnat blev en patrulje på Beder Landevej i Beder opmærksom på en bil, der kørte meget stærkt. Patruljen satte efter og forsøgte at få føreren af bilen til at standse. Men han fortsatte med høj hastighed ad Bredgade og Starupvej og ind i Mallingparken, hvor han til sidst standsede.

Da betjentene tog kontakt til ham, viste det sig, at han kun var 16 år gammel og derfor ikke havde noget kørekort. Han oplyste også, at han, uden at have fået lov, havde taget bilnøglerne hos sin mor og var kørt i bilen. Den 16-årige dreng blev sigtet for brugstyveri, kørsel uden førerret og for ikke at efterkomme politiets anvisninger.

**

 

Sigtet for besiddelse af både kniv og narko

Tirsdag kl. 18.45 standsede en patrulje på Fredens Torv i Aarhus en bil, hvori der sad to kvinder på henholdsvis 19 og 20 år samt en mand på 27 år. Den 27-årige mand blev fundet i besiddelse af to klumper hash og blev derfor sigtet for narkobesiddelse.

I forbindelse med visitation af de tre personer blev der i den 19-årige kvindes jakkelomme fundet en ulovlig foldekniv, som hun blev anholdt og sigtet for at besidde. Det viste sig dog, at hun formentlig havde forsøgt at gemme kniven på vegne af den 27-årige mand i håb om, at politiet ikke ville visitere hende.

Den 27-årige mand erkendte, at kniven tilhørte ham og blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven.

**

 

Havde både hash i lommen og i kælderrummet

Tirsdag kl. 17.11 blev en patrulje opmærksomme på en bil, der holdt med motoren tændt på Bispehavevej i Aarhus V. Inde i bilen sad der en 23-årig mand på passagersædet, og bilen lugtede kraftigt af hash. Mens betjentene talte med manden, så de, at en anden mand kom gående rundt om hjørnet og gik mod bilen, men hurtigt skiftede retning, da han fik øje på politiet.

Den ene betjent gik hen til den 22-årige mand, der blev fundet i besiddelse af flere små poser med hash og skunk, og han blev derfor sigtet for narkobesiddelse med henblik på salg. Manden blev også fundet i besiddelse af nøglen til et kælderrum, som betjentene også kiggede lidt nærmere på. Her blev der fundet en pose med en større mængde hash, små salgsposer og andre remedier til brug for narkosalg.

**

 

Fire kvinder stjal fra Bilka

Tirsdag kl. 23.02 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Bilka i Tilst, hvor personalet havde tilbageholdt fire kvinder, der havde stjålet varer fra butikken, men som ikke ville oplyse ID til butiksvagten. Da politiet ankom til stedet, sad de fire kvinder på 20, 21, 38 og 42 år i et baglokale i butikken. De blev alle sigtet for butikstyveri af dagligvarer, tekstil- og elektronikvarer.

**

 

Brand i tæppe i forladt kontorbygning

Tirsdag kl. 17.57 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en forladt kontorbygning på Bjørnholms Allé i Viby. Det viste sig, at der var tale om en mindre brand i et gulvtæppe på 1. etagen, men branden havde ikke spredt sig til selve bygningen, og branden blev slukket uden assistance fra brandvæsnet. Årsagen til branden kendes endnu ikke.

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 10.50 blev en 23-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, kørsel frem for rødt lys, kørsel uden førerret og narkobesiddelse, da han blev standset af en patrulje på Paludan-Mullers Vej i Aarhus C.

Tirsdag kl. 12.52 standsede en patrulje en bil på Jernbanegade i Randers C, hvor føreren, en 22-årig mand blev skønnet påvirket af narkotika, hvorfor han blev sigtet for narkokørsel. Da betjentene gennemgik bilen fandt de en større amfetamin, hvorfor både den 22-årige fører og den 34-årige mandlige passager blev sigtet for salg af narkotika. Den 34-årige blev desuden fundet i besiddelse af nogle ulovlige tabletter og blev derfor også sigtet for narkobesiddelse.

Tirsdag kl. 15.40 skete der et færdselsuheld på Alrøvej i Amstrup ved Odder. En 29-årig kvindelig bilist kom kørende ad Alrøvej mod nord, da der kom en bil i modkørende retning. Kvinden blev forskrækket, da den anden bil kom lidt tæt på og hun ville derfor trække over til siden, hvorefter hendes bil kom ud af kontrol og gled ind i et træ. Der skete mindre materiel skade ved uheldet, og kvinden var ikke umiddelbart kommet alvorlig til skade.

Tirsdag kl. 17.04 skete der et færdselsuheld i krydset Åby Ringvej/Viborgvej i Aarhus V. En 40-årig mandlig bilist havde ramt en færdselstavle på Viborgvej, da han skulle svinge til venstre fra Åby Ringvej. Der skete kun mindre materiel skade på bil og skilt.

Tirsdag kl. 21.26 blev en 23-årig mandlig bilist sigtet for kørsel uden førerret og for narkobesiddelse, da han blev standset af en patrulje på Snogebæksvej i Aarhus V.

Tirsdag kl. 22.01 blev en 37-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, kørsel uden førerret og for at køre med 85 km/t på Søren Frichs Vej i Åbyhøj, hvor den tilladte hastighed er 50 km/t.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • I Råhøjparken i Viby begået mellem mandag den 15/2 kl. 22.00 og tirsdag den 16/2 kl. 08.00
  • På Malmøgade i Aarhus N begået lørdag den 13/2 mellem kl. 17.00 og kl. 22.00
  • På Langkærvej i Tilst begået mellem søndag den 14/2 kl. 12.00 og tirsdag den 16/2 kl. 12.00
  • På Humlevej i Risskov begået tirsdag den 16/2 kl. 19.25
  • På Benzonvej i Randers NØ begået mellem lørdag den 13/2 kl. 16.00 og tirsdag den 16/2 kl. 17.00
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi