Østjyllands Politi: Nyt fra Beder - fredag den 21. august

Kilde: Østjyllands Politi

Beder er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Fremstilling i Retten i Aarhus kl. 10.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 10.00 en 26-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Den 26-årige sigtes for at have været med til at dræbe en 42-årig mand med knivstik på Lenesvej i Brabrand natten til den 23. juli.

Se pressemeddelelse

 

**

 

Grundlovsforhør i Aarhus kl. 12.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 12.00 en 33-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for salg af narkotika, efter Østjyllands Politis specialpatrulje torsdag eftermiddag fandt kokain og hash fordelt i flere salgsposer i hans lejlighed i Risskov. Den 33-årige blev anholdt på adressen.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen.

**

 

Grundlovsforhør i Aarhus kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 13.00 en 43-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for tyveri, efter han torsdag kl. 13.24 blev anholdt i Bog og Idé i Bruuns Galleri i Aarhus. Her havde han stjålet fire bøger, som han proppede i en taske, inden han gik ud af butikken. En vagt havde set tyveriet og tilbageholdt manden, indtil politiet kom frem.

Da den 43-årige i forvejen har adskillige lignende verserende sager, fremstilles han i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

**

 

Mand indlagt efter færdselsulykke i Hasselager

En 51-årig mand er indlagt på hospitalet, men er uden for livsfare, efter han tidligt fredag morgen omkring kl. 4.40 kørte frontalt ind i en lastbil på Genvejen i Hasselager. Af ukendte årsager kom den 51-årige for langt over i den forkerte side af vejen, hvor han stødte sammen med lastbilen, der blev ført af en 50-årig mand.

I forbindelse med uheldet blev Genvejen spærret i begge retninger, mens der blev arbejdet på stedet.

En bilinspektør blev tilkaldt til ulykken for at undersøge ulykken nærmere, og Østjyllands Politi kan ikke oplyse yderligere detaljer, før inspektørens rapport ligger klar.

De pårørende til den 51-årige er underrettet.

 

**

Bilist kørte fra stedet efter færdselsuheld

Torsdag kl. 09.31 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Poppelvænget og Gundestrupbakken i Fårup ved Randers, da en personbil ført af en ældre mand påkørte en 61-årig mandlig cyklist.

Den 61-årige fortalte, at han var kommet cyklende ad Poppelvænget, da en modkørende bilist i en rød Suzuki skulle krydse Poppelvænget. Bilisten svingede pludseligt ind foran den 61-årige, som derfor ramte ind i siden på bilen, fløj over den og ramte rabatten.

Bilisten standsede kort op, men kørte fra stedet uden at stige ud og hjælpe. Den 61-årige blev kørt til tjek på skadestuen, men kom ikke umiddelbart alvorligt til skade.

Østjyllands Politi vil gerne i kontakt med føreren af den røde bil eller andre, der kan have set uheldet, på tlf. 114

**

 

Indbrud i flere biler på Jægergårdsgade i Aarhus

Torsdag aften omkring kl. 23.10 modtog Østjyllands Politi anmeldelse om, at der havde været indbrud i flere biler på Jægergårdsgade i Aarhus. Fremgangsmåden ved alle bilerne var, at den højre siderude var blevet knust og at der fra forsæde var taget flere genstande. Den ene bil var desuden gennemrodet og handskerummet ødelagt.

Politiet ser ofte tyverier, hvor værdigenstande er taget fra biler efter at en siderude er blevet knust. Vi opfordrer til, at man altid tager sine værdigenstande med sig, når man forlader bilen.

**

 

Dansende tricktyve

En 27-årig mand var natten til torsdag i byen i Aarhus og kom kl. 00.30 gående sammen med en kammerat ad Guldsmedegade. Her mødte de seks mænd, hvoraf den ene spurgte, om han måtte få en cigaret. Den 27-årige gav manden en cigaret og gik sammen med sin kammerat videre.

Kort efter mødte den 27-årige igen de seks mænd. De begyndte at snakke med den 27-årige og spurgte, om han ikke ville drikke en øl med dem. Efter at have talt med dem lidt tid spurgte den ene af mændene, om den 27-årige kunne låne ham penge til en busbillet. Den 27-årige ville gerne hjælpe, og de to gik sammen over til en billet-automat.

Da de vendte tilbage til de andre mænd, talte den 27-årige lidt videre med dem. De fortalte, at de havde været til et tyrkisk bryllup og ville gerne vise ham en bryllupsdans. Den 27-årige dansede flere danse med dem og kørte efter noget tid hjem.

Torsdag formiddag blev den 27-årige ringet op af sin bank, der fortalte, at de havde spærret hans kort, da der var hævet 6000 kr. i en hæveautomat. Den 27-årige havde da endnu ikke opdaget, at hans kort var væk.

Vær altid varsom ved håndtering af dine betalingskort. Sørg for at dække din pinkode til, så din kode ikke kan blive afluret. Hvis dine kort bliver væk, skal du ringe til banken og få dem spærret med det samme.

**

 

Brandvarm gryde gav ild og røg i opgang

En 54-årig kvinde far Lystrup ville torsdag omkring kl. 18.32 lave pommes frites, og havde derfor varmet en gryde op. D hun hældte olie i gryden var den imidlertid så varm, at der gik ild i olien. Den 54-årige forsøgte at slukke ilden ved at smide et viskestykke over, men det gik der også ild i. Hendes store søn og to mindre børn fik hende herefter ud af lejligheden, som nu var tæt indhyllet i røg.

Brandvæsnet ankom kort efter til stedet og fik ilden slukket samt luftet røgen ud af lejlighed og opgang. Kvinden og hendes børn blev tilset af en ambulance for røgskader, men kom ikke umiddelbart til skade. Kvinden blev efterfølgende sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.

**

 

Relæ gav røg i lejlighedskompleks

En beboer i et lejlighedskompleks på Toldbodgade i Randers opdagede torsdag kl. 20.53, at der kom røg fra et relæ i teknikskabet. Beboeren forsøgte at slukke det, men røgen var allerede for kraftig, og han forsøgte i stedet at få de øvrige beboere ud. Brandvæsnet ankom kort efter, og fik hurtigt kontrol over branden. Ilden blussede dog pludseligt op igen og spredte sig til lejligheden.

Flere ambulancer blev sendt til stedet for at tilse ældre borgere for røgskade, men ingen kom umiddelbart alvorligt til skade. Branden er formentlig opstået efter en kortslutning i relæet, men den endelige brandårsag skal stadig afklares.

**

 

Knuste rude og stjal øl og panodil

Torsdag aften kl. 22.23 blev politiet kaldt ud til Netto i Beder, hvor et vidne havde set en mand smadre ruden med en sten. En patrulje kørte hurtigt til stedet og fik undervejes beskrivelser fra vidnet af, hvordan manden så ud, samt at han var set kravle ud af hullet i ruden med en indkøbskurv med øl fra forretningen.

Da betjentene ankom til stedet kunne flere vidner pege dem i retning af en 19-årig mand, som lå på et græsstykke kort derfra. Han blødte kraftigt på den ene hånd, havde frisk blod på benene og ryggen og svarede til signalementet, som anmelderen havde givet af gerningsmanden. Ved siden af ham lå fem tomme øldåser og flere pakker panodil, som alle viste sig at være stjålet fra butikken.

Den 19-årige blev anholdt og sigtet for indbrud i supermarkedet og blev herefter kørt på hospitalet, hvor han blev behandlet for sine skader.

**

 

Stjal flasker fra bar i Randers

En vagt på en bar i Randers tilbageholdt natten til fredag kl. 00.45 en 33-årig mand, efter at den 33-årige havde stjålet flere flasker fra barens baggård. Den 33-årige kravlede under et gitter og tog 3 flasker corona og tre flasker sommersby fra køleskabet. Vagten tilbød den 33-årige, at han kunne betale for flaskerne, men da den 33-årige nægtede, blev politiet tilkaldt, og han blev sigtet for tyveri.

**

 

Anholdt efter knytnæveslag

En 44-årig mand blev natten til fredag kl. 01.06 taget med på politistationen, efter anmeldelse om et slagsmål på Vor Frue Kirkeplads i Aarhus. En patrulje mødte på stedet den 44-årige sammen med en 58-årig mand, der fortalte at den 44-årige havde slået ham i hovedet med en knytnæve, og at en tredje kammerat havde sparket ham i brystet.

Den 44-årige blev derfor anholdt og sigtet for vold.

**

Færdsel

Torsdag kl. 13.27 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Tilst, da en 25-årig mandlig bilist skulle flette ind på motorvejen. Den 25-årige fortalte, at han i sit sidespejl havde set en lastbil, men at han troede han var langt nok foran, til at kunne trække ind. Da den 27-årige trak ind på kørebanen, mærkede han et skub bag på bilen hvorefter han mistede herredømmet, og bilen landede på taget. Den 27-årige slap umiddelbart uden skader. Den ene vognbane var spærret noget tid efter uheldet, men trafikken kunne hurtigt genetableres.

Torsdag kl. 16.13 skete der et harmonikasammenstød mellem fire biler på Sønderbakken i Odder. Uheldet skete, da en 48-årig mandlig bilist bremsede ned for at dreje til venstre. En 46-årig mandlig bilist, som kom kørende bagfra, ramte ind i den bagerste af de to biler, der holdt bag den 46-årige, hvorved de to biler blev skubbet frem i de forankørende. De to biler var ført af henholdsvis en 41-årig kvinde og en 52-årig mand. Den 41-årige kvinde og hendes børn blev kørt til observation på skadestuen, men ingen kom umiddelbart alvorligt til skade.

En 21-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 16.20 sigtet for narkokørsel, da han blev standset på Viborgvej i Randers. Den 21-årige blev desuden sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Da det var tredje gang, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation.

Torsdag kl. 20.52 skete der et færdselsuheld på Hovvejen i Markusminde ved Sabro. En bil ført af en 47-årig mandlig bilist kørte af uvisse årsager vejen. I første omgang var meldingen, at den ene af de tre personer i bilen var fastklemt, men da politi og redning ankom til stedet, var alle tre personer ude. De tre personer blev kørt til hospitalet og tilset for deres skader, men kom ikke umiddelbart alvorligt til skade. Den 47-årige mand blev sigtet for spirituskørsel.

En 26-årig kvindelig bilist blev fredag morgen kl. 04.10 anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun blev standet af en patrulje på Dragonvej i Randers. Den 26-årige blev desuden sigtet for besiddelse af narko.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt otte indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Ankersgade i Aarhus begået mellem den 18/8 kl. 14.45 og den 19/8 kl. 10.30
På Astridsvej i Brabrand begået mellem den 19/7 kl. 21.00 og den 2/8 kl. 12.00
På Astridsvej i Brabrand begået mellem den 17/8 kl. 15.00 og den 19/8 kl. 21.00
På Grønnegade i Aarhus begået mellem den 14/8 kl. 08.00 og den 20/8 kl. 11.00
På Mosedraget i Tilst begået den 20/8 kl. 07.30
På Højvænget i Odder begået den 20/8 mellem kl. 12.00 og kl. 15.00
På Ankersgade i Aarhus begået den 19/8 kl. 11.00
På Valdemarsgade i Aarhus begået den 21/8 kl. 01.15

Flere artikler