Nyt fra Beder i politiets døgnrapport

Profilbillede

Beder er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.00

I forlængelse af nedenstående sag, der blev beskrevet i onsdagens døgnrapport, har Østjyllands Politi haft anholdt tre personer, en 20-årig kvinde og to mænd på og 39 og 44 år, der alle sigtes for i forening og sammen med en 30-årig mand, som politiet endnu ikke har fået fat i, at have frihedsberøvet den 43-årige og udsat ham for grov vold.

Den ene af de anholdte, den 44-årige mand, bliver torsdag kl. 10.00 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus med krav om varetægtsfængsling. De øvrige anholdt er blevet løsladt efter endt afhøring, men er fortsat sigtet i sagen.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

 

Fra onsdagens døgnrapport

Tirsdag kl. 14.23 fik Østjyllands Politi et opkald fra en medarbejder hos Danbolig på Silkeborgvej i Åbyhøj, hvor der kort forinden var kommet en forslået mand ind via bagindgangen og bedt medarbejderen ringe efter politiet. Manden havde fortalt medarbejderen, at han havde været låst inde i en lejlighed, men nu var sluppet væk.

Der blev sendt flere patruljer til stedet, og der blev også tilkaldt en ambulance, idet den 43-årige mand var blevet udsat for vold og skulle undersøges nærmere. Han er fortsat indlagt på sygehuset, men har umiddelbart ikke pådraget sig alvorlige skader.

På baggrund af den indledende efterforskning tyder det på, at den 43-årige mand har været frihedsberøvet i en lejlighed i Åbyhøj i flere timer, hvor han er blevet udsat for vold af en eller flere personer, som politiet formoder han kender i forvejen. Af hensyn til den videre efterforskning kan Østjyllands Politi dog ikke bidrage med flere oplysninger om sagen.

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11.00

Østjyllands Politis Grænse- og udlændingesektion fremstiller torsdag kl. 11.00 i Retten i Aarhus en 56-årig mand fra Georgien, der sigtes for ulovligt omgang med hittegods ved uretmæssigt at have været i besiddelse af en iPad tilhørende en anden person – se nedenstående fra tirsdagens døgnrapport. Den efterfølgende efterforskning viste at manden har arbejdet ulovligt i Danmark, hvorfor han også sigtes for ulovligt.

Manden har været tilbageholdt på udlændingeloven, mens hans sag er blevet forelagt udlændingestyrelsen. Styrelsen har nu truffet afgørelse om, at manden skal udvises af landet med et indrejseforbud på to år. Han fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling indtil udvisningen kan effektueres.

  

Fra tirsdagens døgnrapport 

En 54-årig mand kontaktede mandag kl. 19.37 politiet og fortalte, at han havde fået stjålet sin iPad, og at han via funktionen ”Find min iPad” kunne se, hvor den befandt sig.

Den 54-årige havde mistet sin iPad lørdag i forbindelse med et åbent hus-arrangement i Odder, hvor han havde den med i arbejdsøjemed. Mandag kunne han så pludseligt via sporingsfunktionen se, at iPad’en skulle befinde sig på en adresse i Randers NV, og han ringede derfor til politiet.

En patrulje kørte til adressen i Randers, hvor de traf en 56-årig mand, som havde den stjålne iPad på sig. Da det i første omgang ikke kunne klarlægges, om den 56-årige havde stjålet iPad’en, er han foreløbigt sigtet for ulovlig omgang med hittegods.

**

 

Ældre ægtepar fik franarret stort pengebeløb

Onsdag formiddag fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra et ældre ægtepar på 76 og 79 år, der var blevet franarret en ganske stort pengebeløb af en person, der udgav sig for at have forbindelse til deres bank.

Den 79-årige mand fra Beder var blevet ringet op tirsdag aften ved 18-tiden af en person, der spurgte, om det var ham, der var i færd med at overføre penge fra sin konto. Da den 79-årige mand afviste dette, tilbød manden i telefonen at hjælpe ham med at standse overførslen.

Han spurgte den ældre mand, hvilken bank han benyttede, men det nægtede den ældre mand i første omgang at svare på. Manden i telefonen sagde, at han i så fald ikke kunne hjælpe dem, og den 79-årige mand oplyste herefter navnet på sin bank, og manden i telefonen sagde, at han straks ville omstille til den pågældende bank.

Den 79-årige mand mener ikke, at han på dette tidspunkt havde oplyst nogen form for koder til manden i telefonen, der dog kort efter både havde navnet på deres bankrådgiver og kunne oplyse hvor mange penge, der stod på deres konti.

Dette fik den 79-årige mand overbevist om, at vedkommende havde forbindelse til banken, og han gav herefter NEM-ID og diverse koder til manden i telefonen. Han sagde, at han straks ville tage hånd om sagen og hjælpe det ældre ægtepar, hvis bare de blev ved telefonen og holdt forbindelsen.

Kort efter bad den 79-årige mand om at få oplyst den pågældendes navn, men dette ønskede han ikke at oplyse og afbrød herefter forbindelsen. Senere på aftenen fandt ægteparret ud af, at der var hævet flere større beløb fra deres konti.

Østjyllands Politi opfordrer på det kraftigste til, at man aldrig giver kontooplysninger, koder, NemID eller lignende i telefonen. Hvis man er i tvivl om, hvorvidt der er tale om et reelt opkald, kan man evt. bede vedkommende i røret om at oplyse navn og afdeling, hvorefter man kan lægge på og ringe til virksomhedens hovednummer og spørge efter personen.

**

 

Kajakroer fundet død i Brabrandsøen

Østjyllands Politi fik onsdag kl. 20.50 en anmeldelse fra en kvinde, der var bekymret for sin 68-årige mand, som hun ikke havde hørt fra siden middagstid, hvor han var taget ud for at ro kajak på Brabrand Sø.

Der blev iværksat en større eftersøgning, hvor der blev tilkaldt assistance fra blandt andet en helikopter, droner og brandvæsnets dykkertjeneste. Helikopteren nåede dog aldrig at ankomme, idet dykkerne kl. 21.49 fandt en tom kajak og en person liggende i vandet på den sydlige del af Brabrandsøen.

Manden blev med det samme bjærget, der blev iværksat hjerte-lunge-redning, og han blev kørt med ambulance til sygehuset. Mandens liv stod dog ikke til at redde, og han blev senere erklæret død.

**

 

Kastede sten mod politigården

Natten til torsdag kl. 00.36 dukkede en mand op foran politigården i Aarhus og begyndte at kaste brosten på vinduespartierne og indgangsdørene ved hovedindgangen til politigården. En patrulje var lige i nærheden og fik hurtigt fat i den 46-årige mand, der blev anholdt og sigtet for hærværk. Efterfølgende kunne det konstateres, at der var flere stenslag på ruderne og på den ene skydedør, men at der ikke var gået hul i selve glasset.

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 09.11 skete der et færdselsuheld på Ingerslev Boulevard i Aarhus C, hvor en 79-årig kvindelig cyklist blev påkørt af en bil, ført af en 44-årig kvindelig bilist, der kørte frem for ubetinget vigepligt i T-krydset ved N.J. Fjords Gade. Den 44-årige kvinde blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt. Cyklisten fik nogle knubs efter påkørslen og blev kørt til kontrol på sygehuset.

Onsdag kl. 09.40 blev en 28-årig mandlig bilist sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Tinghøjvej i Havndal.

Onsdag kl. 12.34 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Randers NV, hvor en 19-årig kvindelig cyklist blev ramt af en bil, ført af en 49-årig kvinde, der havde overset cyklisten, da hunskulle svinge til venstre ad Vester Boulevard. Der skete umiddelbart ingen alvorlig personskade som følge af sammenstødet. Den 49-årige bilist blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Onsdag kl. 20.18 blev en 46-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, besiddelse af narkotika med henblik på salg og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Hobrovej i Randers NV.

Onsdag kl. 22.45 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Hinnerup, hvor en 43-årig kvindelig bilist blev påkørt, da en anden bil, ført af en 38-årig mand, foretog en overhaling. Den 38-årige bil kom herefter i slinger og påkørte autoværnet. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved uheldet, men den 38-årige mand var så påvirket af spiritus, at han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. En alkometertest afslørede en promille over 2,0, og hvis dette bliver bekræftet af blodprøven, kan den 38-årige mand se frem til at få beslaglagt sin bil.

Natten til torsdag kl. 00.22 blev en 35-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Holmstruphøjvej i Aarhus V.

Natten til torsdag kl. 02.00 blev en 26-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og narkobesiddelse, da han blev standset af en patrulje på Viby Ringvej i Åbyhøj.

Natten til torsdag kl. 02.32 blev en 20-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Jægergårdsgade i Aarhus C.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Pallisvej i Brabrand begået tirsdag den 18/1 mellem kl. 22.27 og kl. 22.35
  • På Rugårdsvej i Ebeltoft begået mellem tirsdag den 18/1 kl. 14.00 og onsdag den 19/1 kl. 12.20
  • På Porsevænget i Hasselager begået onsdag den 19/1 mellem kl. 07.00 og kl. 13.15
  • I Lystruplund i Lystrup begået mellem mandag den 17/1 kl. 14.30 og onsdag den 19/1 kl. 16.55
  • På Blomstervænget i Tilst begået onsdag den 19/1 mellem kl. 19.15 og kl. 22.00
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi