Idømt 13 års fængsel efter voldsomt drab

Profilbillede
dato

En 35-årig mand blev fredag ved en tilståelsessag i Retten i Aarhus idømt 13 års ubetinget fængsel for i april sidste år at have dræbt en 53-årig kvinde med adskillige knivstik på hendes adresse i Beder.

Det var den 19. april 2023, at den 35-årige mødte op med en kniv på kvindens og hendes mands adresse, og uden varsel stak han den 53-årige kvinde gentagne gange i kroppen. Drabet foregik foran hendes mand, som den 35-årige er i familie med, og angiveligt var motivet en form for arvestrid. 

Politiet blev tilkaldt, og da de ankom til stedet, befandt den 35-årige sig stadig på adressen, hvor han straks blev anholdt. Han har siden siddet varetægtsfængslet i sagen.

 

Skærpende omstændigheder ved drabet

I retten fredag erkendte den 35-årige, at han havde stukket kvinden med kniven, og retten var enig med anklagemyndigheden i, at der var skærpende omstændigheder ved drabet, og at dommen skulle lyde på 13 års fængsel. 

”Det er skærpende, at den 35-årige opsøgte ægteparret på deres hjemmeadresse og uden nogen form for advarsel eller konfrontation stak kvinden adskillige gange lige for øjnene af hendes mand. Jeg er tilfreds med, at retten også fandt omstændighederne ved drabet så grove, at de lagde ekstra til straffen,” siger specialanklager Birgitte Ernst.  

Den 35-årige udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.  
 
Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi