Døgnrapporten i Beder: torsdag den 9. september

Profilbillede

Beder er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør. 

**

 

Stjålet bil fundet 45 minutter senere

Onsdag kl. 13.35 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 82-årig mand, der netop havde fået stjålet sin bil fra parkeringspladsen ved Rema1000 på Nørre Boulevard i Randers. Bilen blev med det samme efterlyst i politiets systemer. 

Kl. 14.13 kørte en patrulje på Hadsundvej, da de blev opmærksomme på en bil, der blev ført af en 39-årig mand, som betjentene vidste var blevet frakendt førerretten. Betjentene fik standset bilen, og den 39-årige mand erkendte med det samme, at han ikke havde ret til at køre bil, og han blev derfor sigtet for kørsel i frakendelsestiden. 

Betjentene vurderede, at manden også var påvirket af spiritus og/eller narkotika. En alkometertest bekræftede, at han havde en promille over det tilladte, og han blev derfor sigtet for spirituskørsel. Da han også oplyste, at han havde røget hash dagen forinden, blev han desuden sigtet for narkokørsel. 

Under visitation blev manden fundet i besiddelse af en klump hash og en taser, hvorfor han også blev sigtet for narkobesiddelse og for overtrædelse af våbenloven. 

Herefter kiggede betjentene lidt nærmere på den bil, som den 39-årig mand var kørende i. Ved opslag i politiets systemer, fandt betjentene ud, at det var den bil, som den 82-årige havde meldt stjålet kort tid forinden, og den 39-årige mand blev derfor også sigtet for brugstyveri af bil. 

Han blev herefter kørt til hospitalet for at få taget en blodprøve, og den stjålne bil blev leveret tilbage til rette ejer. 

**

Fire biler kørte ind i hinanden i Søften

Østjyllands Politi fik kl. 23.14 en anmeldelse om, at nogle biler havde jagtet hinanden, og at det var endt med et færdselsuheld i krydset Omega/Gamma i Søften. Flere patruljer kørte til stedet, hvor fire biler var ramt ind i hinanden med større materiel skade til følge. Ved siden af bilerne stod fem mænd, som var ophidsede og råbte af hinanden. 

En 28-årig mand havde fået nogle mindre skader – muligvis efter at være blevet påkørt – og han blev kørt til skadestuen. Han var dog ikke kommet alvorligt til skade. 

Politiet afsøgte området efter våben og foretog ransagninger af bilerne og visitationer af de tilstedeværende. I den bil, den 28-årige havde kørt, fandt betjentene en kødøkse og en mindre mængde kokain, som han blev sigtet for at besidde. Derudover blev han sigtet for at have kørt uden førerret, da han er frakendt kørekortet. 

Der var forskellige og modsatrettede forklaringer om, hvad der var sket op til færdselsuheldet, og Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere for at finde frem til det nærmere hændelsesforløb. 

**

Forsøgte at betale med stjålet kreditkort

Onsdag kl. 16.18 ville en kunde betale for nogle varer i Rema1000 på Brassøvej i Risskov, da skærmen ved kassen gav besked om, at kortet, kunden forsøgte at betale med, var meldt stjålet. Kortet blev afvist, men da medarbejderen bad om at se kreditkortet, begyndte kunden at løbe mod udgangen. 

Medarbejderen råbte om hjælp, og det viste sig, at der i butikken også befandt sig en politiassistent, der fik fat i manden og hjalp med at tilbageholde ham, indtil en patrulje ankom til stedet. Den 40-årige mand forklarede, at han havde fundet et kreditkort på gaden, som han havde forsøgt at betale med i butikken. 

Manden blev fundet i besiddelse af kreditkortet og andre personlige kort tilhørende en 47-årig kvinde. Han blev derfor både sigtet for ulovlig omgang med hittegods og for databedrageri. 

**

 

To mænd sigtet efter slagsmål 

En borger kontaktede onsdag kl. 17.16 politiet, da hun så to mænd, der var oppe at slås tæt på letbanestationen i Skødstrup.  En patrulje kørte til stedet, hvor de traf en 51-årig mand, som sad i bar overkrop ved siden af vejen. Han virkede beruset og havde flere skrammer i ansigtet, men var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade. 

Han fortalte, at han havde været oppe at slås med en 41-årig bekendt. Han befandt sig på en adresse i nærheden, og her kørte patruljen hen for også at foretage afhøring af ham. 

Den 41-årige havde også flere skrammer, men var heller ikke kommet alvorligt til skade. 

Der var forskellige forklaringer om, hvem der havde startet slagsmålet, og det endte med, at begge mænd blev sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

**

 

Sigtet for at besidde bajonet

Østjyllands Politi fik onsdag kl. 23.04 en anmeldelse fra en bekymret borger, der gennem et vindue havde set en mand gå rundt med et gevær i en lejlighed på Herman Stillings Vej i Randers NØ. 

Flere patruljer kørte til stedet, hvor de trængte ind i lejligheden, hvor den mand, der bor på stedet, sad stille og roligt i sofaen. 

Det viste sig, at geværet, der var blevet set, var et lovligt luftgevær, som beboeren var gået rundt med i lejligheden på et tidspunkt. 

I sofaen lå dog en lang bajonet, som man ikke må have uden tilladelse, og beboeren blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven, og bajonetten blev beslaglagt. 

**

 

Stjålet scooter kom tilbage til rette ejer

Onsdag kl. 19.29 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en 36-årig mand, der sad ved Justesens Plæne og observerede nogle unge mænd, der havde en mistænkelig adfærd omkring en scooter. Den ene af dem havde efterladt scooteren ulåst og var gået lidt væk derfra. 

Den 36-årige mand ringede til politiet, der kunne oplyse ham om, at scooteren var meldt stjålet, og der blev sendt en patrulje til stedet. Kort efter kom den unge mand retur og hentede scooteren, som han stod med, da betjentene ankom.  

Den 27-årige mand forklarede dog, at han intet kendte til scooteren, og at det var hans kammerat, der havde haft den med sig, da de mødtes tidligere. 

Den 38-årige kammerat oplyste, at nogle bekendte havde bedt ham bortskaffe scooteren. Han blev derfor sigtet for hæleri, og betjentene tog kontakt til den 27-årige mand, der stod som ejer af scooteren, og han fik den leveret tilbage. 

**

Sigtet for at sælge narko

Onsdag kl. 12.13 spottede nogle af de lokale betjente fra stationen i Aarhus Vest en mand, der sad på en plastikstol i et grønt område ved Gudrunsvej, hvor der før er blevet handlet med narko. Betjentene tog kontakt til den 27-årige mand, der lugtede af hash og virkede nervøs ved politiets tilstedeværelse. 

Den 27-årige mand blev sigtet for lov om euforiserende stoffer og fremviste selv flere salgsposer med skunk og en pose med flere joints. Da betjentene visiterede ham, fandt de desuden en digitalvægt og en pose med mere skunk. Den 27-årige mand blev derfor sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg. 

Kort efter, kl. 12.25, fik en anden patrulje i samme område kontakt til en 20-årig mand, der også blev fundet i besiddelse af en del salgsposer med hash, skunk og joints. Han blev derfor også sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg. 

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 08.40 blev en 27-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for besiddelse af narkotika, da han blev standset af en patrulje på Funch Thomsens Gade i Aarhus N. En 28-årig mand, der sad som passager i bilen, blev også sigtet for narkobesiddelse. 

Onsdag kl. 09.48 standsede en patrulje en bil på Nordjyske Motorvej ved Sdr. Borup-afkørslen i forbindelse med en rutinekontrol. Føreren af bilen oplyste, at han havde glemt sit kørekort og oplyste navn, fødselsdato og adresse til betjentene, der herefter sigtede ham for ikke at have medbragt sit kørekort. Betjentene fik dog mistanke om, at manden ikke var den, han udgav sig for at være, hvilket viste sig at være korrekt. Den 40-årige mand blev derfor sigtet for falsk anklage og for kørsel i frakendelsestiden. 

Onsdag kl. 10.34 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Randers NV. En 74-årig kvindelig bilist kom kørende ad motorvejen mod nord, da hun ville foretage et vognbaneskift, hvorved hun påkørte en anden bil, der blev ført af en 33-årig mand. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved sammenstødet. 

Onsdag kl. 10.40 blev en 23-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Ulstrupvej i Ulstrup. 

Onsdag kl. 12.46 skete der et færdselsuheld i krydset Grenaavej/Viengevej i Risskov. En 65-årig mandlig bilist havde holdt for rødt lys på Viengevej og svingede til venstre ad Grenaavej, da lyset skiftede til grønt. Her overså han en 77-årig kvinde, der var i færd med at krydse Grenaavej i fodgængerfeltet. Kvinden blev ramt af bilen og fald til jorden, hvor hun slog hovedet. Kvinden blev kørt til behandling på skadestuen, og den 65-årige mand blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt. 

Onsdag kl. 13.28 skete der et færdselsuheld på Hadsundvej i Randers NØ. En 34-årig kvinde havde holdt ind på en rasteplads på Hadsundvej og ville køre ud på kørebanen igen, da hun overså en bil, der blev ført af en 64-årig mand. Kvinden kørte ud foran den anden bil, der ikke kunne nå at bremse, hvorefter der skete sammenstød mellem de to biler med betydelig materiel skade til følge. Der skete umiddelbart ingen personskade. Den 34-årige kvinde blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt. 

Onsdag kl. 16.09 skete der et færdselsuheld på Oddervej i Beder. En 59-årig kvindelig bilist kom kørende ad Oddervej, da hun, af pt. ukendte årsager, kørte over i modsatte kørebane, hvor hun kørte frontalt ind i en modkørende bil, der blev ført af en 58-årig kvinde. Sammenstødet medførte betydelig materiel skade og en del kødannelse i eftermiddagstrafikken. Der var umiddelbart ingen af de to kvinder, der var kommet alvorligt til skade. Den 59-årige kvinde blev sigtet for manglende agtpågivenhed. 

Onsdag kl. 16.40 skete der et færdselsuheld på Søndervangs Allé i Viby. En 42-årig mandlig cyklist kom cyklende, da han i forbindelse med forbikørsel påkørte en 17-årig kvindelig fodgænger, der gik tæt på kørebanen. Der skete kun mindre materiel skade ved påkørslen. 

Onsdag kl. 16.48 blev en 26-årig mandlig bilist sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Gudrunsvej i Brabrand. Da det var trejde gang inden for et år, at den 26-årig mand blev taget i at køre bil, på trods af at han er frakendt førerretten, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation. 

Natten til torsdag kl. 02.10 blev en 52-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Alfa i Søften, Hinnerup. 

**

 

Indbrud 

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Pollenvænget i Tilst begået mellem søndag den 5/9 kl. 17.00 og mandag den 6/9 kl. 05.00
På Grølstedvej i Grølsted, Thorsø begået onsdag den 8/9 kl. 14.00 Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emil Vincent Jensen evj@vores-mediehus.dk