Døgnrapporten i Beder: mandag den 13. september

Profilbillede

Beder er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Det er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

 

Fuld bilist gjorde opmærksom på sig selv

Søndag kl. 06.40 blev en bilist blitzet af en af politiets fotovogne i Randers. Det var han åbenbart ikke helt tilfreds med, så han stoppede op og tog kontakt til medarbejderen i fotovognen for at ytre sin utilfredshed. I den forbindelse bemærkede politiets medarbejder, at manden var tydeligt påvirket af spiritus, og han ringede derfor ind til vagtcentralen, der sendte en patrulje til stedet.

Patruljen spottede, at manden kørte hen på parkeringspladsen foran Randers Regnskov, hvor han standsede bilen. Da betjentene tog kontakt til den 21-årige mand, oplyste han selv, at han nok havde fået lidt for meget at drikke, og at han i øvrigt ikke havde noget kørekort.

En alkometertest viste, at manden havde en promille over to, og han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel og for kørsel i frakendelsestiden. I bilen sad der også en 24-årig kvinde, der oplyste, at det var hende, der havde brugsret over bilen, og hun blev derfor sigtet for at have overladt førerretten til en person uden kørekort. Det skal nu vurderes, om der er grundlag for at beslaglægge bilen.

**

 

Seks sigtet i forbindelse med fodbold i Randers

Søndag blev der spillet Superliga-fodbold i både Randers og Aarhus. Begge kampe blev afviklet i god ro og orden, men det blev dog til seks sigtelser i forbindelse med kampen i Randers.

De første fem sigtelser blev givet til udebanefans, der i forbindelse med den obligatoriske visitation blev fundet i besiddelse af henholdsvis narkotika og et romerlys. Det blev til fire sigtelser for narkobesiddelse til fire mænd på 23, 25, 26 og 28 år og en sigtelse for overtrædelse af fyrværkeriloven til en 16-årig dreng, der havde gemt et romerlys i underbukserne.

Efter kampen opførte en 26-årig mand sig aggressivt uden for stadion, og betjentene forsøgte forgæves at få talt ham til ro. Den 26-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. På vej ind til politigården forsøgte han at nikke en af betjentene en skalle, og det gentog han, da han skulle indsættes i detentionen. Han blev derfor også sigtet for to tilfælde af vold mod polititjenestemand.

**

 

Butikstyv havde været vidt omkring

Søndag kl. 16.45 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Føtex på Dytmærsken i Randers, hvor personalet havde tilbageholdt en butikstyv. Manden var gået forbi kasselinjen uden at betale for noget, da alarmen var gået.

Kassemedarbejderen havde råbt manden an, og butikschefen fik fat i ham, inden han nåede ud af butikken. Manden viste sig at være i besiddelse af to legosæt og et spil unokort, som han havde stjålet fra butikken. Han blev bedt om at følge med ind i et baglokale, hvorfra der blev ringet efter politiet.

Da politiet ankom blev den 38-årige mand også fundet i besiddelse af stjålne genstande fra Fakta, Bauhaus og Elgiganten. Hen blev sigtet for flere tilfælde af butikstyveri, og varerne blev leveret tilbage til butikkerne.

**

 

Brand i garage

Søndag kl. 07.38 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en garage på Stationsvej i Nimtofte. Da politiet ankom til stedet, havde brandvæsnet fået slukket det meste af branden, og man var nu i gang med efterslukningsarbejdet. Branden havde ikke nået at sprede sig til huset, men garagen og en bil, der stod derinde var udbrændt.

En 20-årig mand, der boede på adressen, forklarede til betjentene, at han dagen forinden havde brændt noget haveaffald af i en tønde, der stod tæt op af garagen. Det var højst sandsynlig årsag til branden. Den 20-årige mand blev derfor sigtet for overtrædelse af beredskabsloven. Ingen personer kom noget til som følge af branden.

**

 

Brand i transformatorstation

Søndag kl. 16.02 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en transformatorstation på Strandagervej i Karlby, Grenaa. Da politiet ankom til stedet, havde brandvæsnet fået slukket det mest af branden, men der var tilkaldt en tekniker, der skulle slukke for strømmen, så slukningsarbejdet kunne færdiggøres. Der var umiddelbart intet mistænkeligt ved branden.

**

 

Færdsel

Søndag kl. 07.00 skete der et færdselsuheld i krydset Langkærvej/Torstilgårdsvej i Tilst. En 31-årig kvindelig bilist kom kørende ad Torstilgårdsvej og drejede til venstre i krydset ved Langkærvej, da hun påkørt en lygtepæl. Hun kørte efterfølgende fra stedet. På baggrund af vidneforklaringer fandt politiet frem til den 31-årige kvinde, der viste sig at være påvirket af spiritus. Hun blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Søndag kl. 16.39 blev en 34-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Edwin Rahrs Vej i Brabrand.

Søndag kl. 17.35 blev en 50-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Houvej i Odder.

Søndag kl. 20.23 skete der et færdselsuheld i krydset Vestervold/Søren Møllers Gade i Randers C, hvor en 18-årig kvindelig bilist påkørte en 67-årig kvindelig fodgænger. Den 67-årige kvinde blev efterfølgende kørt til kontrol på skadestuen.

Søndag kl. 21.49 skete der et færdselsuheld i rundkørslen ved Nordkystvejen/Rougsøvej i Allingåbro. En 43-årig mandlig bilist kom kørende ad Rougsøvej og var på vej ind i rundkørslen, da han skulle undvige et dyr. I den forbindelse kørte han over kantstenen og cykelstien og endte i grøften. Der skete kun mindre materiel skade ved uheldet.

Mandag morgen kl. 06.17 skete der et færdselsuheld i rundkørslen ved Hobrovej i Randers C. En 74-årig mandlig bilist kom kørende rundt i rundkørslen, hvor han påkørte en 21-årig mandlig cyklist, der også var på vej rundt i rundkørslen. Cyklisten blev kørt til kontrol på skadestuen, og den 74-årige bilist blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Ridefogedvej i Randers NV begået mellem lørdag den 11/9 kl. 16.00 og søndag den 12/9 kl. 08.25
  • På Rosenvangs Allé i Viby J begået mellem fredag den 10/9 kl. 15.00 og søndag den 12/9 kl. 14.20
  • På Elmosevej i Beder begået mellem fredag den 10/9 kl. 17.30 og søndag den 12/9 kl. 15.00
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emil Vincent Jensen evj@vores-mediehus.dk